Alumnidag op zaterdag 1 maart

Als één van de hoogtepunten van de viering van 50 jaar Wina vindt op zaterdag 1 maart in Heverlee en Leuven een alumnidag plaats. Zowel huidige studenten en alumni kunnen op deze dag genieten van de volgende activiteiten die mogelijk gemaakt worden met de steun van alumnivereniging VWNIL, Departement Computerwetenschappen, Departement Natuurkunde en Sterrenkunde en Departement Wiskunde:

 1. Winandeling om 13 uur
  Deze aangename wandeling leidt u langs een aantal Wina-gerelateerde plaatsen in Leuven en Heverlee. U kan de wandeling op eigen
  tempo uitvoeren en beslist dus zelf welke van de volgende plaatsen u bezoekt:
  • Het observatorium van het College van Premonstreit in de Naamsestraat;
   Te bezoeken tussen 13u en 15u
  • Het voormalig Winahuis in het Groot Begijnhof 30 met uitleg van de toenmalige bewoners van het pand;
   Uitleg tussen 13u en 14u30.
  • De voormalige Winabar in de Schapenstraat 30;
   Mogelijkheid om iets te drinken in het tussen 13u en 14u30.
  • De Winagang (Studentenwijk Arenberg 4/0, Heverlee) alwaar het Winabier te koop aangeboden wordt;
   Het bier kan eventueel daar gereserveerd worden en later opgehaald worden op de receptie of het walking dinner.
  • Departement Computerwetenschappen (200A);
   Vanaf 15u demo's en filmpjes.
  • Departement Natuur- en Sterrenkunde (200D);
   Geleide bezoeken aan volgende laboratoria die starten om 15u, 15u15, 15u30, 15u45, 16u en 16u15 (in de inkomhal):
   • IMBL - ionen- en moleculaire-bundellaborium
   • STM - scanning-tunnel-microscopen
   • Supergeleiding
   • Dode kamer

   Omwille van praktische redenen zijn de groepen beperkt in grootte. Het departement vraagt bij voorkeur apart in te schrijven voor de rondleidingen op http://fys.kuleuven.be/winadag

  • Departement Wiskunde (200B)
   Tussen 15u en 17u worden er wiskundige hapjes en drankjes aangeboden, met aanwezigheid van emeriti en proffen. Het huidig onderzoek en de leden van het departement worden met posters voorgesteld.
 2. Academische zitting met panelgesprek om 17 uur in het auditorium van gebouw 200A.
  Het gesprek gaat over het universitair onderwijs in de Wina-richtingen waarbij de nadruk ligt op recentere evoluties zoals flexibilisering, het semestersysteem, permanente evaluatie en de Bachelor-Master-structuur. De moderator van dienst is De Standaard-journalist Steven Stroeykens. Mathias Anthonissen als studentenvertegenwoordiger, prof. Peter Lievens als decaan van de Faculteit Wetenschappen, Jan Adé als eerste Wina-preses en prof. Ludo Melis als vorig vice-rector Onderwijs zijn de panelleden. De zitting wordt verder gekruid door kamerkoor Koordinaat en YouReCa-laureaten Tias Guns en Bart Dioos.
 3. Receptie om 19 uur.
  Een receptie in de huidige Winabar op Campus Arenberg III (onder Alma III).
 4. Walking dinner om 20 uur.Een diner in Alma III op Campus Arenberg III (voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht). Deelname hieraan kost 25 euro, inclusief alle dranken. Uw inschrijving voor het diner is pas definitief van zodra we het deelnamegeld ontvangen hebben.

Inschrijven voor de alumnidag is mogelijk via het inschrijvingsformulier. U kan in het formulier aanduiden aan welke activiteiten u wenst deel te nemen zodat u het programma van uw alumnidag volledig zelf kan samenstellen. Voor het walking dinner is inschrijving noodzakelijk en dit ten laatste op 20 februari. Voor de andere activteiten kan dit ook nog later. Wina biedt u de activiteiten aan met de steun van alumnivereniging VWNIL.

Nog vragen? E-mail lustruminfo@wina.be of bel 0479/857061.