Voorbije activiteiten

Alumnidag op zaterdag 1 maart 2014

In samenwerking met alumnivereniging VWNIL en de departementen Computerwetenschappen, Natuur- en Sterrenkunde en Wiskunde kan Wina het volgende programma aanbieden:

 • 13 uur: "Winandeling" om op eigen tempo Wina-gerelateerde plaatsen in Heverlee en Leuven te bezoeken.
 • 17 uur: Panelgesprek over onder andere het universitair onderwijs.
 • 19 uur: Receptie in de Winabar.
 • 20 uur: Walking dinner in Alma 3.

Meer informatie over de alumnidag.

Lustrumweek van maandag 24 februari 2014 tot donderdag 27 februari 2014

Allerlei activiteiten voor zowel huidige als voormalige Wina-studenten.

Lustrumcantus op vrijdag 21 februari 2014

De galacantus voor alumni gaat door op vrijdag 21 februari 2014 in zaal De Curve, De Becker Remyplein 27, Kessel-Lo. De receptie begint om 19 uur en de cantus om 20u30. Inschrijven voor de cantus is verplicht en kan tot en met zondag 16 februari via dit formulier. Op maandag 17 februari ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving per e-mail. Iedereen wordt verwacht in avondkledij kostuum. De toegangsprijs bedraagt 15 euro en moet aan de inkom betaald worden.

Lancering Winabier op woensdag 20 november 2013

Op de Winabar van woensdag 20 november 2013 werd het Winabier gelanceerd. Het betreft een donkerblonde driegranentripel op basis van gerstemout, tarwe en haver met een alcoholpercentage van ongeveer 8,5% die door brouwerij De Vlier gebrouwen wordt. De officiële lancering was voorzien om 22 uur, maar de Winabar opende speciaal voor alumni uitzonderlijk reeds om 21 uur. Wina bood het eerste vat gratis aan en serveerde het bier daarna aan slechts één euro per glas.

Lezingenreeks doorheen het academiejaar

Wina nodigt op verschillende momenten doorheen het academiejaar oud-studenten en invloedrijke personen met een gelijkaardige achtergrond uit om een lezing te geven. Na iedere lezing biedt alumniverengiging VWNIL een receptie aan. De volgende lezingen zijn reeds achter de rug:

Winezen in het academisch onderwijs op vrijdag 21 maart om 20 uur - Thermotechnisch instituut

 • Jan Adé vertelt als eerste Wina-preses over het ontstaan van Wina en zijn carrière als directeur-generaal Hoger Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.
 • Professor Alain Verschoren vertelt hoe het is om als wiskundige rector te zijn van de Universiteit Antwerpen en voorzitter van het FWO.
 • Professor Herman Daems houdt een lezing met als achtergrond zijn opleiding fysica, zijn ervaring als professor economie, voorzitter van de raden van bestuur van de KU Leuven en BNP Paribas Fortis en als voorzitter van de expertengroep voor het Limburgse relanceplan.

Winezen in de wetenschapscommunicatie op woensdag 12 februari om 20 uur

 • Roby Roels vertelt als oud-Wina-preses onder meer over zijn ervaringen als docent aan de KH Leuven en als weerman bij VT4.
 • Steven Stroeykens legt als fysicus uit hoe het leven van een wetenschapsjournalist bij De Standaard eruit ziet.

Winezen in het bedrijfsleven op vrijdag 8 november 2013

 • Stefaan Motte vertelde als directeur bij Materialise en zijn ervaring als voormalige vice-preses als achtergrond over zijn werkzaamheden binnen het 3D-printen voor klinische toepassingen zoals gezichtsreconstructies.
 • Johan Thijs vertelde ons over zijn ervaringen bij KBC alwaar hij momenteel CEO is.